top of page

wo 08 mei

|

Café Wilhelmina

Reverend Peyton's Big Damn Band

De Amerikaanse country en bluesband Reverend Peyton's Big Damn Band bestaat uit Reverend Peyton, zijn vrouw ''Washboard'' Breezy Peyton en drummer Max Senteney. Het laatste album is geschreven bij kaarslicht en vervolgens opgenomen met de best beschikbare technologie... in de jaren 1950.

Reverend Peyton's Big Damn Band
Reverend Peyton's Big Damn Band

-

08 mei 2024, 20:30

Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, 5611 HE Eindhoven, Nederland

-

De Amerikaanse country en bluesband Reverend Peyton's Big Damn Band bestaat uit Reverend Peyton, zijn vrouw ''Washboard'' Breezy Peyton en drummer Max Senteney. Het laatste album is geschreven bij kaarslicht en vervolgens opgenomen met de best beschikbare technologie... in de jaren 1950. Toch weet Reverend Peyton zijn luisteraars te vangen met het actuele en relevante album 'Dance Songs for Hard Times'; 11 songs vol actie, riffs en ritmes. De frontman/zanger staat bekend om zijn fingerstyle gitaarspel en de band wordt gezien als ''een van de beste front-porch bluesbands ter wereld''.

De grote interesse voor deze stijlen inspireerde hem en zijn band om pelgrimstochten te maken naar Clarksdale, Mississippi om les te krijgen van verschillende bluesmeesters zoals T-Model Ford, Robert Belfour en David “Honeyboy” Edwards.

Deel dit evenement

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page