top of page

ma 27 mei

|

Café Wilhelmina

Paul van Kemenade Classic Quintet

Met zijn lyrische en prachtige, licht schurende geluid op alt groeide Paul van Kemenade uit tot een van de meest herkenbare saxofonisten van Nederland. Je hebt nu nog één kans om zijn legendarische quintet live in Wilhelmina te zien!”

Paul van Kemenade Classic Quintet
Paul van Kemenade Classic Quintet

-

27 mei 2024, 20:30

Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, 5611 HE Eindhoven, Nederland

-

Saxofonist Paul van Kemenade (1957) bouwt zijn carrière in de loop van dit jaar af. 'Ik vind het dan mooi geweest, ’t is tijd voor wat anders', zo geeft het boegbeeld van de Tilburgse jazzscene aan. Maar voor het zover is, gaat de saxofonist nog een aantal maanden knallen, onder meer met zijn meest populaire groep: Paul van Kemenade Classic Quintet.

Jeroen van Vliet (piano), Eric van der Westen (bas), Pieter Bast (drums) en Louk Boudesteijn (trombone) maken deel uit van de band die tekende voor onvergetelijke albums en concerten en over de hele wereld actief was. Vanavond in Wilhelmina dus de kans om dit legendarische kwintet nog een keer live te zien. Paul van Kemenade speelde tussen 1979 en 2017 bijna veertig keer in Wilhelmina! Voor hem en voor ons aanleiding om per se een concert hier te realiseren.

Met zijn lyrische en prachtige, licht schurende geluid op alt groeide Paul van Kemenade uit tot een van de meest herkenbare saxofonisten van Nederland. Hij won onder meer de Boy Edgarprijs en tourde veelvuldig in Zuid-Afrika. Dat laatste is terug te horen in de muziek van zijn Classic Quintet waarin Europese jazz, kamermuziek en Zuid-Afrikaanse melodieën op pakkende wijze samenvloeien.

Met: Paul van Kemenade (altsaxofoon), Louk Boudesteijn (trombone), Jeroen van Vliet (piano), Eric van der Westen (contrabas), Pieter Bast (drums)

Deel dit evenement

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page