top of page

zo 25 feb

|

Café Wilhelmina

La Ratte

La Ratte is een jonge, energieke drie mans formatie. De band startte aanvankelijk als duo, waarbij Jochem Jorissen de tweemansband begeleidde op de drums en Harm van Essen zich poneerde als leadgitarist en zanger. Een reeks zolderkameropnames van Harm, stuwde La Ratte in een nieuwe richting.

La Ratte
La Ratte

-

25 feb 2024, 17:00

Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, 5611 HE Eindhoven, Nederland

-

La Ratte is een jonge, energieke drie mans formatie. De band startte aanvankelijk als duo, waarbij Jochem Jorissen de tweemansband begeleidde op de drums en Harm van Essen zich poneerde als leadgitarist en zanger. Een reeks zolderkameropnames van Harm, stuwde La Ratte in een nieuwe richting. Het nieuwe materiaal vereiste een bassist om de nummers live te spelen. "Nikolas Karolewicz voegde zich als gevolg hiervan bij de band. "

Sinds eind '21 teert de band op een de uitstekende synergie van Harms eigenzinnige songwriting, vuige vocalen en vurig gitaarspel, Jochem’s explosieve drum stijl en Nikolas z'n old school bass groove. De band levert een hedendaagse bluessound af, met een swampy, catchy rootsalbum.

Het nieuwe album, Astray, is opgenomen in 7 dagen in Studio De Krakeling, gebouwd in een antikraakpand in de bossen van Zeist. Alle elf de nummers verkennen een andere kant van Amerikaanse rootsmuziek, En halen inspiratie uit de energie van Texas Blues, hypnotiserende Mississippi Hill Country groove, en de aanstekelijkheid van Louisiana Swamp Pop.

La Ratte levert een vuig en knallend album af met een frisse, moderne attitude die diep geworteld is in de Amerikaanse muziek.

Deel dit evenement

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page