top of page

za 29 jun

|

Café Wilhelmina

Alissa May

Alissa May wordt door menig kenner in het vak gezien als de beste zangeres van Nederland. En hoewel dat uiteraard een groot compliment is, is het ook niet meer dan dat. Muziek is voor haar nl al lang geen wedstrijd meer maar enkel nog een manier om haar verhaal te vertellen.

Alissa May
Alissa May

-

29 jun 2024, 21:00

Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, 5611 HE Eindhoven, Nederland

-

Alissa May (Melissa Janssen 02-05-1997 Eindhoven) wordt door menig kenner in het vak gezien als de beste zangeres van Nederland. En hoewel dat uiteraard een groot compliment is, is het ook niet meer dan dat. Muziek is voor haar nl al lang geen wedstrijd meer maar enkel nog een manier om haar verhaal te vertellen. Een verhaal dat verteld moet worden. En gehoord.

Daarom heeft ze, ondanks de interesse van grote platenlabels en de mogelijkheid om door anderen geschreven kant en klare liedjes in te gaan zingen met een heel marketing plan erachter, de keuze gemaakt om een eigen album te schrijven. En om zelf haar weg te zoeken. En met die eigenwijsheid en dat karakter heb je mij al meteen te pakken. Val allemaal maar kapot ik doe het zelf wel. En zo is het!

Ze heeft nu, letterlijk vanuit haar dagboek, haar eerste eigen volwaardige album bij mekaar geschreven. De weg daar naartoe was lang en niet gemakkelijk maar daardoor ook therapeutisch op een bepaalde manier. Samen met producer Jürgen Perier heeft ze zich een jaar opgesloten in de studio en “Put me First” is het resultaat.

En in elke andere recensie  wordt die zin dan gevolgd door de zin “en wat voor een resultaat”. Maar dat is niet aan mij in alle subjectiviteit om te benoemen dat is aan jou, de objectieve luisteraar, om te bepalen. Dus ga er eerst maar even rustig voor zitten om al deze informatie te verwerken. Hoe de liedjes in mekaar zitten, hoe ze gezongen zijn en wat voor een verhaal er verteld wordt. Ik vind het allemaal stuk voor stuk te gek.

En als die power rock pop songs rustig zijn ingedaald ga dan Alissa vooral live zien. Want dan ga je geen dertien in een dozijn zangeres die wat liedjes van een ander staat te zingen zien maar dan ga je een karakter met uitstraling en overtuiging haar hart uit zien storten. Of beter nog jouw hart uit zien storten. Want geloof me, en dat beloof ik in al mijn subjectiviteit, je gaat bij de strot gepakt worden. Maar geen zorgen hoor, ze laat uiteindelijk wel weer los.

Een grote persoonlijkheid.

Een gouden stem.

Een klein hartje.

Björn van der Doelen | Val allemaal maar kapot ik doe het zelf wel- RECORDS

Deel dit evenement

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page