top of page

vr 20 sep

|

Café Wilhelmina

Alberta Cross

Alberta Cross is het project achter de Zweedse Petter Ericson Stakee en zijn Londense vriend Terry Wolfers, dat werd opgezet in de folkrock storm van de mid-00’s, toen vesten in de mode waren en de banjo-industrie floreerde.

Alberta Cross
Alberta Cross

-

20 sep 2024, 20:00

Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, 5611 HE Eindhoven, Nederland

-

Hun vuige rockliedjes met invloeden uit Americana/blues en een zekere kwetsbaarheid en aardsheid, en het debuutalbum ‘The Thief & The Heartbreaker’ (2007), vielen al snel op. Het leverde ze tours op met Mumford & Sons, Oasis, Them Crooked Vultures, The Black Rebel Motorcycle Club en Neil Young.

Wat gebeurt er als je het grootste deel van je leven onderweg bent geweest, van het ene land naar het andere, van tour naar tour, van stad naar stad, van bar naar bed, van bed naar bus? Het is een thema dat zich een weg baant door Sinking Ships, de uitstekende zevende plaat van Alberta Cross. Geïnspireerd door The War On Drugs, Bon Iver en Phosphorescent, maakte de band een plaat vol kalme folkrock liedjes met warme arrangementen. Met als afsluiter een bloedmooie cover van Sharon Van Etten’s ‘Every Time The Sun Comes Up’. Op vrijdag 20 september zie je Alberta Cross in Café Wilhelmina!

Deel dit evenement

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page